Cultuur

7 bizarre weetjes over Halloween waar je de bibbers van krijgt

Halloween kostuum

Op 31 oktober is het weer Halloween. Hét moment om lekker te griezelen en mensen de stuipen op het lijf te jagen met je engeste halloweenkostuum.

In ons land krijgt dit enge feest steeds meer bekendheid en zien we ieder jaar weer meer verklede kinderen met een lampion langs de deuren gaan. “Trick or treat” “Snoep of ik schiet” Heb jij al lekkers in huis voor deze heksen, ridders en vleermuizen?

1. Keltisch nieuwjaar

Halloween wordt gevierd op 31 oktober. De nacht van 31 oktober is volgens de Keltische kalender het begin van het nieuwe jaar. In deze belangrijke nacht geloofde men dat de mensenwereld en de godenwereld het dichtst bij elkaar kwamen. De grens tussen de werelden vervaagde waardoor elfen en andere geesten een nachtje op aarde kwamen rond spoken. De mensen lieten daarom voedsel bij de voordeur achter in de hoop dat de plaaggeesten hun huis zouden ontzien. Herkenbaar?

2. Hallow-e’en

Hallow-wattes? Dit is de eigenlijke naam van Halloween. All Hallows Eve is de avond voor Allerheiligen. Dit valt op 1 november en is een Christelijke feestdag. Op deze dag worden alle heiligen en martelaren herdacht.

3. Verkleden

Wanneer je aan Halloween denkt dan denk je aan verkleden! De engste kostuums worden uit de kast getrokken om anderen de stuipen op het lijf te jagen. De Kelten verkleedden zich ook al. De mannen droegen witte huiden en verfden hun gezicht zwart met as. Zo konden ze de geesten verjagen. Later verkleedden de vrouwen en kinderen zich ook. Zo hoopten ze dat geesten hen niet zouden herkennen.

Op de volgende pagina lees je de volgende 4 Halloween weetjes. Klik snel verder!

error: Content is protected