Cultuur

7 bizarre weetjes over Halloween waar je de bibbers van krijgt

4. Pompoenen met een lichtje

De bekende uitgeholde pompoen met een gezichtje heeft in Amerika de naam ‘Jack-o’-lantern. Deze naam komt uit een Ierse volks sage over Jack de smit. Toen Jack overleed zwierf zijn ziel over de aarde omdat hij zowel uit de hemel als de hel was verbannen. De duivel gooide nog wel een kooltje uit het vagevuur naar zijn hoofd toen hij Jack de hel uit stuurde. Dit kooltje gebruikt Jack om zijn weg op aarde te verlichten. Het was te heet om vast te houden dus deed hij het in een uitgeholde raap om er een lantarentje van te maken.

halloween p,ompoen

5. “Trick of treat”

De oude Grieken kenden al een gebruik wat erg lijkt op het huidige trick of treaten. Kinderen gingen verkleed als zwaluwen langs de deuren en zongen een liedje waarin ze de mensen vroegen hen eten te geven. Werd dit eten hen geweigerd dan zou dit ongeluk brengen voor de huiseigenaren. Maar ook de eerder genoemde Kelten kende dit gebruik al. Verkleed als geesten en elfjes gingen kinderen langs de deuren. Gaf je deze ‘geesten’ voedsel dan bracht dit gelukt, deed je dit niet dan had je een probleem want dan kwamen de echte geesten je kwaad doen.

6. Heksen?

Tijdens Halloween moet je 1 ding vooral niet doen. Je kleding binnenstebuiten aan doen en vervolgens achteruit lopen. Het bijgeloof is namelijk dat je dan een hekst tegen komt. Tenzij je dus dolgraag Hans en Grietje achterna gaat kan je dit dus maar beter niet doen.

7. Spinnen en vleermuizen

Er is nog veel meer bijgeloof op deze magische avond. Zie je tijdens Halloween een spin in je huis wees dan niet bang en sla hem zeker niet dood! Dit is een teken dat een overleden dierbare je een bezoekje brengt. Gezellig! Zie je tijdens Halloween een vleermuis drie keer rond je huis vliegen? Ai, dat is een stuk minder gezellig. Schijnbaar zijn je dagen geteld en zal je spoedig sterven..

Happy Halloween! Vergeet je deze weetjes niet te delen?

error: Content is protected