Cultuur

7 gouden tips om met Monopoly te winnen

Wil jij ook altijd alles winnen? Dan kan je met monopoly waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Dit spel is lastig om gewoon goed in te zijn. Het lijkt vaak een kwestie van geluk. En je zal altijd zien dat je op die mega dure straat van je kleine broertje terecht komt en je al je geld kwijt bent… Toch zijn er een aantal handige tactieken die je kunnen helpen om te winnen. Daarom speciaal voor jou, 7 gouden tips zodat je voortaan gemakkelijker Monopoly kan winnen.
Monopoly winnen
1. Go oranje

Koop alle oranje gebieden. Natalie Fitzsimons, de regerende Britse Monopoly-kampioen, legt aan MailOnline uit dat dit een hele goede zet is. Statistisch gezien landen spelers namelijk erg vaak op een oranje straat. Dit komt omdat de kans groot is op oranje te eindigen wanneer je uit de gevangenis komt.

2. Niet die dure..

Het lijkt misschien een goede zet om bijvoorbeeld de Leidsestraat en de Kalverstraat te kopen. Maar deze dure straten kan je beter niet kopen. Ze zijn simpelweg het geld niet waard. Statistisch gezien belanden er namelijk maar heel weinig spelers op deze vakjes.

3. Maak meer ruzie

Jazeker, ruzie. Nu is dit al niet heel moeilijk om voor elkaar te krijgen tijdens een potje monopoly maar het kan ook nog enorm in je voordeel werken. Zet dus je vrienden of familie lekker tegen elkaar op. Monopoly is een veel psychologischer spel dan je denkt.

4. Hypotheek?

Maar weinig mensen nemen tijdens monopoly voor de lol een hypotheek. Dit doe je vaak toch pas echt als het geld op is. Toch is het heel slim hier niet op te wachten. Wanneer je eenmaal veel straten in je bezit hebt zet dan overal een hypotheek op. Van dit geld koop je vervolgens een enorme hoeveelheid huizen. Monopoly is niet een spel om te sparen maar lenen en uitgeven die centen!

5. Woningtekort

Als je eenmaal al dat geld van die hypotheken binnen hebt is er haast geboden bij het kopen van huizen. Koop er zo veel als je kan en laat de hotels voor wat het is. In een Monopoly spel zit maar een beperkt aantal huisjes dus op is op. Andere spelers zullen nu wel moeten kiezen voor de hotels en dat is een stuk duurder dan een huisje.

6. Kopen, kopen, kopen

Dit is de belangrijkste regel wanneer je wil winnen: kopen! Alles wat je tegen komt (behalve die dure straten dus) moet je binnen willen halen. Eigenlijk moet al je geld binnen een paar beurten op zijn. Geen straten om te kopen? Koop dan huizen, stations en de water- en elektriciteitsvoorziening.

7. Opsluiten maar

Als je eenmaal alle oranje straten hebt gekocht, een huizen te kort hebt gecreëerd en ervoor hebt gezorgd dat je medespelers elkaar het licht in de ogen niet meer gunnen is het tijd om lekker onderuit te zakken. Beland zo snel mogelijk in de gevangenis en blijf hier lekker zitten. Zo voorkom je dat je op dure straten terecht komt en dikke rekeningen moet betalen. Nu is het gewoon wachten tot de rest boos wegloopt, failliet gaat, of opgeeft.

Met deze 7 gouden tips ga je zeker de volgende keer Monopoly winnen. Vergeet deze tips niet te delen met de grootste Monopoly fan die je kent!