Cultuur

7 Verrassende kerst weetjes die je nog niet kende

Kerst is werkelijk een magische periode. Een boom vol lichtjes in de kamer, cadeautjes in een sok, een tafel vol eten, een kindje in de kribbe en iedereen is een beetje liever voor elkaar. Toch viert iedereen kerst op zijn eigen manier. Ken jij deze 7 vreemde kerst weetjes al?

1. Praten met dieren?

In Duistland doet de legende de ronde dat op kerstavond magische dingen mogelijk zijn. Wanneer je een goed mens bent en een puur hart hebt kan je op deze avond dieren horen praten! Ook zou je kunnen zien dat rivieren in wijn veranderen, er bierfruit aan bomen groeit, diamanten uit bergtoppen tevoorschijn komen en hoor je met een beetje geluk ook nog het gerinkel van bellen uit de zee.. juist.. neem nog één.

2. “Het ligt niet aan jou maar aan mij”

Ongeveer 2 weken voor kerst breekt er een vreemde periode aan. Dit is namelijk een van de meest populaire momenten om een relatie te beëindigen. Door de data van Facebook relaties te vergeleken bleek dat in deze twee weken een enorm aantal mensen van “in een relatie” naar “singel” gaat. Eerste kerstdag is gelukkig de minst populaire break-up dag van het jaar. Dat zou ook wel heel erg gevoelloos zijn.

De volgende kerst weetjes lees je op de volgende pagina:

error: Content is protected