Gezondheid

7 Waarschuwingssignalen dat je te gestrest bent

haaruitval stress

Iedereen heeft wel eens last van stress. Het is een natuurlijke reactie van je lichaam op dingen die om je heen gebeuren. Stress is lang niet altijd slecht. Een beetje stress kan zelfs je werkprestaties verbeteren en houdt je schep om de klus te klaren.

Maar langdurige stress is juist schadelijk voor je gezondheid. Je lichaam zal je waarschuwen wanneer je aan teveel stress wordt blootgesteld. Hoe weet je nu wanneer stress te veel stress is? Hieronder lees je 7 tekenen die je lijf je geeft wanneer het de hoogste tijd is om rustiger aan te gaan doen.

1. Concentratieproblemen en geheugenverlies

Merk je wel eens dat je je niet meer kan concentreren op het werk wat voor je neus ligt. De deadline is morgen al maar je krijgt je concentratie maar niet gericht op je werk. Voor de derde keer loop je naar de koffieautomaat voor een bakkie en je scrolt weer uren door je Facebook feed. Wanneer je het zo druk hebt dat het je niet meer lukt om te focussen of wanneer je simpele dingen, zoals welke dag het is of de naam van je collega, niet meer weet, dan kan het heel goed zijn dat je overwerkt bent.

Geheugenverlies kan heel goed komen door het hormoon cortisol. Dit anti-stresshormoon komt vrij bij teveel stress en zorgt ervoor dat je de stressvolle situatie beter aan kan. Langdurige blootstelling aan cortisol zou verband houden met het krimpen van de hippocampus: de herinneringenopslagplaats in je hersenen.

Op de volgende pagina ontdek je de volgende 6 waarschuwingssignalen die je lichaam je geeft wanneer je te veel stress hebt.

error: Content is protected