Gezondheid

7 Waarschuwingssignalen dat je te gestrest bent

6. Haaruitval is een teken van stress

Wanneer je langdurige stress hebt zit er meer adrenaline in je lichaam dan gebruikelijk. Dit is een heel nuttig stofje maar hoort niet te lang in hoge dosering in je bloed te zitten. Je kan dan namelijk last krijgen van verschillende kwaaltjes waaronder haaruitval. Wanneer adrenaline bij de talgklieren in je huid komt wordt er melkzuur aangemaakt. Dit melkzuur is erg slecht voor je hoofdhuid en haargroei. Het beschadigt de haarwortels waardoor het haar gemakkelijk uitvalt.

haaruitval stress

7. Zo’n irritant trillend ooglid

Heb je wel eens last gehad van een trillend ooglid? Dan weet je precies hoe irritant dit is. Het trillen houdt meestal slechts enkele minuten aan en gaat vanzelf weer over. Het is tamelijk onschuldig, maar kan voor een naar gevoel aan het oog zorgen. Er zijn ook mensen die dagenlang last hebben van een trillend ooglid. De meest voorkomende oorzaken zijn stress of vermoeidheid.

Maak je je zorgen over je gezondheid? Ook over stress klachten kan je altijd je huisarts raadplegen. Deze kan je meer vertellen over je symptomen en je helpen de stress te verminderen.

Verder lezen: 5 Tips om een beginnende burn-out aan te pakken

error: Content is protected