Cultuur

7 weetjes over ‘Wie Is De Mol’ die je nog niet kende

2. De beste mol?

De Mol heeft als taak ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk geld in de pot komt. Maar welke Mol is dit nu als beste gelukt? De cijfers liegen er niet om. In 2019 werd er maar €10.150 door de kandidaten verdient. Het was Merel Westrik die dit ‘record’ bedrag als Mol wist te bereiken. Hulde!

Een andere taak van De Mol is om niet ontmaskert te worden. Wanneer we hiernaar kijken is met kop en schouders Dennis Weening de beste Mol. Zijn naam werd in de hele serie in 2014 maar 1 keer door iemand ingevuld in de test. Het was Edo Brunner die in de finale Weening wist te ontmaskeren. Voor mij persoonlijk is iemand anders de beste Mol ooit, namelijk George uit seizoen 3. Kijk maar, mollen doe je zo:

3. Muziek

Wanneer je het begin muziekje van ‘Wie Is De Mol’ hoort herken je dit gelijk. Hetzelfde geldt voor de muziek aan het einde van een aflevering. Maar wat is deze muziek nu precies? Is het speciaal voor de serie gemaakt? Nee, dat is het niet.

De beginmelodie is een deel van het nummer ‘Oratio‘ van het album Preces Meae van de Franse zanger Ugo Farell. Het deel van 0:56 tot 1:37 om precies te zijn. De muziek aan het einde van een aflevering komt uit het nummer ‘Spiderbots‘ van Marco Beltrami, afkomstig van de soundtrack van de film ‘I, Robot’.

Lees verder op de volgende pagina en ontdek de volgende 4 ‘Wie Is De Mol’feiten.

error: Content is protected