Cultuur

7 weetjes over ‘Wie Is De Mol’ die je nog niet kende

4. Ongeluk

In 2013 vond een ernstig ongeluk plaats tijdens de opnames van het 13e seizoen. De kandidaten moesten tijdens een van de opdrachten een spannende stunt uitvoeren. Om geld voor de pot te verdienen moesten de kandidaten 11 meter naar beneden springen in het water. Dit ging mis bij kandidate Janine Abbring en zij brak haar rug. Ze moest direct het spel verlaten. Heel erg zonde want Janine zat op het juiste spoor. Haar hoofdverdachte was Kees Tol die later inderdaad De Mol bleek te zijn.

5. België

‘Wie Is De Mol’ is van Belgische komaf. In 1998 produceerde de Vlaamse productiemaatschappij Woestijnvis de reality-spelshow ‘De Mol’. Een jaar later verscheen de Nederlandse versie. Wereldwijd is ‘De Mol’ voor ongeveer 30 landen geproduceerd, waaronder Amerika.

6. Seizoen 1

Wat heel erg leuk is, is dat Seizoen 1 van Wie Is De Mol’ is uitgebracht op DVD. Als je dit seizoen nog nooit gezien hebt is het zeker een aanrader dit te kijken. De eerste WIDM serie werd in 1999 (!) gefilmd in Australië met onbekende Nederlanders. De kandidaten kende nog helemaal geen trucjes, bondjes bestonden niet, van jokers had nog nooit iemand gehoord, maar de mol is fantastisch! Je kan dit eerste seizoen hier voor een mooi prijsje bestellen. Het perfecte cadeau voor de fanatieke WIDM-fan.

7. € 5000 voor Moltalk

Sinds 2013 kunnen we na een spannende de aflevering ‘Wie Is De Mol’ genieten van een lichtelijk hysterische aflevering ‘Moltalk’. Online kon live worden gekeken naar deze voor- en nabeschouwing. Eind 2015 werd bekend dat Arjen Lubach de opzet van het programma had bedacht. Toen ‘Moltalk’ dat jaar ook op televisie werd uitgezonden werd Rik van de Westelaken gevraagd dit te presenteren. Pijnlijk voor Lubach want die had de klus ook graag gehad. Hij vroeg de productie van het programma het weer goed te maken, door € 5000 over te maken naar Stichting Kinderen Kankervrij en door de eindredacteur de excuses aangeboden te krijgen. Zo geschiedden en zo werd Arjen Lubach in 2013 en 2014 de presentator van ‘Moltalk’.

Vergeet dit artikel niet te delen met alle ‘Wie Is De Mol’ fans die je kent!

error: Content is protected