Dit gebeurt er met het geld wat jij in een fontein gooit | Curious Case
Cultuur

Dit gebeurt er met het geld wat jij in een fontein gooit

fontein wens

Bijna iedereen heeft het wel eens gedaan: een muntje in een fontein of waterput gegooid. Bij sommige waterputten mag je een wens doen in ruil voor een kleine financiële bijdrage, andere bekende fonteinen zoals de Trevi fontein in Rome beloven dat je nog eens terug zal keren naar Rome met je grote liefde wanneer je een muntje in de fontein gooit.

In de Trevi Fontein verdwijnt jaarlijks bijna 1.5 miljoen euro! Dit maakt deze fontein de ‘rijkste’ fontein ter wereld. Maar wat gebeurd er met dit enorme bedrag? Als de munten zouden blijven liggen zou de fontein binnen de kortste keren meer geld dan water bevatten..

Er zijn geen wetten en regels die voorschrijven wat er met het geld in de fonteinen moet gebeuren. Iedere stad is zelf verantwoordelijk voor de eindbestemming van het geld. De Trevi fontein wordt iedere dag leeggehaald en hier is de gemeente iedere dag een uur mee bezig. Het geld wordt vervolgens aan goede dolen geschonken.

In 2008 werd een goedkope supermarkt van het geld opgericht, zodat ook mensen die wat minder te besteden hebben boodschappen kunnen doen.

Maar niet alle wensfonteinen doneren het geld aan goede doelen. Lees snel verder op de volgende pagina en ontdek wat er nog meer met de wensmunten gebeurd.

error: Content is protected