Cultuur

Dit gebeurt er met het geld wat jij in een fontein gooit

Wat gebeurt er nog meer met het geld in een fontein?

Het geld uit de Trevi Fontein gaat dus wel naar het goede doel, maar dit is niet voor alle andere fonteinen ook het geval.

geld fontein

De meeste gemeentes en eigenaren van wensfonteinen en putten geven inderdaad aan het geld te doneren aan goede doelen. Dit is voor de meeste fonteinen echter alleen het geval wanneer het gaat om grote bedragen. In tegenstelling tot de Trevi Fontein worden de meeste fonteinen niet iedere dag geleegd omdat er simpelweg geen duizenden euro’s in worden gegooid.

De fonteinen waarin maar kleine bedragen verdwijnen geven aan dat het geld in de meeste gevallen naar de schoonmaak van de fontein gaat. De schoonmakers mogen de munten die zij uit de fonteinen vissen zelf houden. De schoonmaak van de fonteinen gebeurt vaak door vrijwilligers die op deze manier beloond worden voor hun werk.

Veel van de munten in de fonteinen halen het niet eens tot de dag van schoonmaak. Ze worden al eerder uit de fontein gevist door bijvoorbeeld daklozen of helaas door mensen zonder ziel. De daklozen hebben het geld hard nodig en vinden op deze manier een extraatje. Het geld gaat zo eigenlijk rechtstreeks naar een goed doel. Dit is de reden dat veel fonteinen niet worden leeggehaald door de gemeente.

error: Content is protected