Wetenschap

Dit is wat je lievelingskleur volgens kleurpsychologie over je karakter vertelt

De wereld zonder kleur zou maar wat saai zijn. Maar kleuren zijn er niet alleen om onze omgeving mooier te maken. Kleuren hebben enorm veel functies en beïnvloeden ons dagelijks leven veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Zonder het door te hebben beïnvloeden kleuren onze gemoedstoestand, mentale gezondheid, en zelfs onze fysieke gesteldheid. Bedrijven, merken en producten weten dit ook en gebruiken handige kleurtrucjes in hun marketing en bedrijfsvoering.

lievelingskleur persoonlijkheid

Omdat kleuren zo veel invloed hebben op je brein zegt je lievelingskleur meer over je persoonlijkheid en karakter dan je zou denken. Wat is jouw lievelingskleur? Check snel wat dit over je persoonlijkheid zegt:

Rood
We beginnen de lijst met de meest in het oog springende kleur; rood. Net als de kleur maken personen met de lievelingskleur rood een blijvende indruk. Je bent niet bang om op de voorgrond te treden, je bent zelfverzekerd en bewust van je sterke punten. Daarnaast heb je een eindeloos enthousiasme en motiveer je graag de mensen om je heen. Je bent een doener maar vergeet niet soms eerst na te denken voordat je doet.

Grijs
Hou je van de kleur grijs? Dan ben je een bijzondere combinatie van een creatieve dromer en iemand die graag duidelijkheid heeft en weet waar hij aan toe is. Je hebt niet vaak conflicten met anderen, eerder met jezelf. Dit kan je behoorlijk in de weg zitten. Grijs is niet voor niets een combinatie tussen zwart en wit. Jij bent een beetje van allebei.

Lees snel verder op de volgende pagina en ontdek de betekenissen van de volgende kleuren.