Weetje

De verwarming een graadje lager zetten? Dit is wat je bespaard

verwarming graadje lager

Ben jij een echte koukleum en zet je de verwarming al in ergens in september aan? Dan wil je vast wel weten wat dit betekent voor je gasrekening. Misschien inspireert dit artikel je wel om de verwarming voortaan 1 graadje lager te zetten.

Wat zijn de gemiddelde stookkosten?

Gemiddeld staat de verwarming in een huishouden in ons land op 21 graden Celsius.  De werkelijke temperatuur in huis is afhankelijk van het soort huis waarin je woont en hoe goed de woning is geïsoleerd. Het kan al snel 5 graden verschil maken. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 1.470 kubieke meter gas per jaar. Dit komt neer op een gasrekening van bijna €1.000 per jaar.

Zó veel geld bespaar je als je de verwarming een graadje lager zet

Je denkt misschien dat de verwarming 1 graadje lager zetten weinig verschil zal maken. Maar dit zal je verbazen. Want de verwarming van 21 naar 20 graden zetten scheelt je al snel 50 tot 80 euro per jaar op je energierekening!

Dus, dikke trui aan, warme sokken, kleedje op de bank en een warme kop thee. Jij bent helemaal klaar om eens flink op de energierekening te besparen. Lekker bezig!

verwarming graadje lager

Hoe kan je nog meer besparen?

Zorg ervoor dat je woning goed is geïsoleerd. Door dubbelglas en extra isolatie tussen de muren en het dak zal je minder hoeven te stoken om je huis warm te houden. Controleer ook je verwarmingsketel. Als deze al op leeftijd is loont het zeker om een nieuwe ketel aan te schaffen. Deze zal al snel 20% tot 25% zuiniger zijn dan de ouder.

Een snelle verbetering is het plaatsen van radiatorfolie. Deze plak je heel gemakkelijk met een magneetstrip aan de achterkant van de radiator. Zo wordt de warmte optimaal gebruikt en bespaar je energie.

De verwarming lager zetten en je woning goed isoleren is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu! Waar wacht je dus nog op?

Volg jij Curious Case al op Facebook? Doen, is leuk! Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste weetjes.

error: Content is protected