Geen categorie

Extra vierge olijfolie: dit is het verschil met traditionele olijfolie

Extra vierge olijfolie

Iedere supermarkt heeft tegenwoordig een gangpad met olijfolie. De lachende Italianen en Toscaanse landschappen op de etiketten zorgen ervoor dat je gelijk zin krijgt in vakantie.

Maar zie jij door de olijfbomen ook het bos niet meer? Want er zijn wel erg veel verschillende soorten waar je uit kan kiezen. Milde olijfolie, traditionele olijfolie, Spaanse olijfolie, Griekse olijfolie, olijfolie voor koud gebruik, extra vierge olijfolie? Help!

Om je te helpen kiezen welke olijfolie je over de salade sprenkelt en welke je gebruikt om het vlees voor de BBQ mee in te smeren hebben we de twee bekendste olijfolies eens onder de loep gelegd. We geven je eindelijk antwoord op de vraag: wat is het verschil is tussen traditionele en extra vierge olijfolie?

Goed voor je hart

Alle olijfolie bestaat voor ongeveer 70% uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren en is rijk aan vitamine E. Onverzadigd vet heeft goede gezondheidseffecten. Het verlaagt het LDL-cholesterol en verkleint zo het risico op hart- en vaatziekten.

Extra vierge olijfolie

Extra virgen (op z’n Spaans), extra vergine (de Italiaanse benaming) of extra vierge (Frans) is volgens velen de beste olijfolie. Letterlijk betekent het ‘extra maagdelijk’ oftewel onbehandeld. De olijfolie moet aan strenge regels voldoen om extra vierge te mogen heten.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected