Gezondheid

Helpt kippensoep echt bij griep en verkoudheid?

Kippensoep heeft een ontstekingsremmend werking

Het tweede onderzoek werd gedaan door een hoogleraar geneeskunde aan de universiteit van Nebraska. Deze ontdekte dat Kippensoep een ontstekingsremmend werking heeft. Kippensoep bevat het aminozuur carnosine, een stof die het immuunsysteem blijkt te helpen bij de strijd tegen een beginnende verkoudheid.

helpt kippensoep griep

Maar…

Dit klink allemaal fantastisch maar toch moeten we hier een kleine kanttekening bij geven. De onderzoeken zijn namelijk maar met een klein aantal proefpersonen gedaan en daarnaast ook nooit herhaald. De bewijzen omtrent kippensoep zijn dus niet mega hard, maar het feit dat generatie op generatie kippensoep eet bij griep wil toch wel iets zeggen.

Dus, helpt kippensoep tegen griep?

Over het algemeen kunnen we zeggen dat kippensoep helpt bij griep en verkoudheid. Het kan helpen tegen een verstopte neus en het geeft je immuunsysteem een boost. Daarnaast kan je het extra vocht goed gebruiken om je lichaam te hydrateren. Kippensoep is ook een goede bron van eiwitten. Deze kan je lichaam goed gebruiken in de strijd tegen een virus. De eiwitten worden gebruikt om antistoffen mee te maken.

Maar kippensoep geeft je ook een warm en comfy gevoel. Hierdoor voel je je minder ziek. Het werkt dus ook psychisch.

error: Content is protected