Eeuwige discussie

WC-papier; moet dat voor of achterlangs hangen?

Eén van de meest gevoerde discussies tussen huisgenoten, familie en geliefden is toch wel die over de positie van de toiletrol. Over de hele wereld wordt in badkamers en toiletten gefrustreerd gereageerd wanneer de WC-rol niet op je ‘juiste’ manier in de houder hangt.

hoe hangt de toiletrol goed

Waarschijnlijk is de mensheid sinds de uitvinding van de toiletrol houder al verdeeld in twee groepen. Moet de WC-rol nu boven- of onderlangs hangen? Is er überhaupt wel een ‘juiste’ manier of mag je gewoon lekker zelf doen wat je het beste uitkomt. Nou, er is zowaar een heel duidelijk antwoord!

Voor diegene die zich enorm druk maken over dit vraagstuk is er nu dus eindelijk een onomstotelijk antwoord op deze belangrijke levensvraag. Het geniale brein die de WC-rol heeft uitgevonden heeft ook bepaalt hoe de rol moet worden opgehangen. Super fijn! Seth Weeler vroeg in 1891 patent aan op de toiletrol. Hierbij liet hij een aantal prachtige tekeningen in het archief achter die exact laten zien hoe de WC-rol gebruikt dient te worden. En zie hier, het antwoord op deze eeuwige discussie.

Dit is volgens de uitvinder de juiste manier om de toiletrol op te hangen:

Duidelijker kan het antwoord niet zijn. De toiletrol hoort volgens de uitvinder bovenlangs in de houder te hangen. Er zijn zelfs verschillende argumenten waarom deze positie beter is. Zo gebruik je schijnbaar minder toiletpapier wanneer de rol bovenlangs hangt omdat je beter kan zien hoeveel velletjes je pakt en het gemakkelijker te pakken is.

Wanneer je wc-papier met een printje of opdruk koopt zal je merken dat je dit het beste kan zien wanneer de rol bovenlangs hangt. De opdruk wordt in veel gevallen namelijk slechts aan één kant van het papier gedaan.

Aan de andere kant kan het in sommige huishoudens een betere optie zijn om de rol onderlangs te hangen. Zo is het toiletpapier namelijk een stuk minder aantrekkelijk voor katten en kleine kinderen om in te klimmen. Wil je je huisdier of kleine uk dus liever niet terugvinden als wc-papier mummie? Laat de ‘juiste’ manier dan maar even voor wat het is.

Blij met dit antwoord? Vergeet het niet te delen via de socials!