Eeuwige discussie Gezondheid

Kan je verslaafd raken aan lippenbalsem?

Kan je verslaafd raken aan lippenbalsem

Wie heeft er in de winter geen last van een snotneus, tranende ogen en gort droge lippen? Voor veel mensen is het dagelijkse kost. Dus grijpen we massaal naar de tissues en de lippenbalsem. Potjes Purol, Blistex, Vaseline en Labello-sticks lijken een vast onderdeel van de winter. Maar ja, als je eenmaal begint met smeren, wanneer stop je dan? Ergens in juli misschien?

Heb je wel eens gehoord dat je verslaafd kan raken aan lippenbalsem? Veel mensen smeren namelijk het hele jaar door en hebben het gevoel niet meer zonder te kunnen. Maar het klinkt natuurlijk wel een beetje vreemd. Vandaar de vraag: Kan je echt verslaafd raken aan lippenbalsem? Wij zochten het voor je uit.

Waarom krijg je droge lippen?

De huid op je lippen is anders dan de rest van de huid op je lichaam. De hoornlaag, het bovenste laagje van je huid, ontbreekt. Hierdoor zijn je lippen vatbaarder voor invloeden van buitenaf. Daarnaast maken talgkliertjes je huid altijd een beetje vettig wat de huid beschermd. Maar deze ontbreken ook op je lippen. Al met al maakt dit de huid van je lippen kwetsbaar, vooral wanneer het kouder wordt.

Lees verder op de volgende pagina en ontdek wat lippenbasem doet en of je hier verslaafd aan kan raken:

error: Content is protected