Gezondheid

Waarom moet je van koffie altijd meteen naar het toilet?

Dit is de reden dat je van koffie naar het toilet moet

Cafeïne speelt wel degelijk een rol, maar is niet de enige reden dat je van koffie naar de wc moet. Het is de koffie zelf die een gunstig effect heeft op je darmwerking. In het onderzoek van de Universiteit van Iowa werd namelijk ook getest met cafeïne vrije koffie, en de proefpersonen hadden hierbij dezelfde resultaat.

koffie poepen

Koffie stimuleert niet alleen je darmen maar ook je maag. Wanneer je koffie drinkt komen er verschillende hormonen vrij. Waaronder motiline, wat darmcontracties stimuleert – en gastrine, wat de productie van maagzuur veroorzaakt. Deze combinatie plus een extra dosis energie van de cafeïne zorgt ervoor dat je naar het toilet moet.

Ochtend routine

Maar ook jouw ochtend routine draagt er aan bij. Je darmen zijn ’s ochtends twee keer zo actief dan de rest van de dag. En wanneer jij ’s ochtends een ontbijtje eet, een glas water drinkt en een kop koffie zet is het heel logisch dat je spijsvertering in een hogere versnelling schiet.

Het is dan ook zeker niet iets om je zorgen over te maken. Gebruik dat kopje koffie ook vooral in je voordeel wanneer je bijvoorbeeld last hebt van verstopping of obstipatie. Het kan precies dat zetje zijn wat je lichaam nodig heeft.

error: Content is protected