Weetje

7 signalen dat je telefoon is gehackt

signalen telefoon gehackt

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, maar is deze wel goed beveiligd? Want net als je laptop of computer kan ook je telefoon gehackt worden.

Hackers zijn bijvoorbeeld op zoek naar jouw persoonlijke informatie. Denk aan afbeeldingen van je paspoort, creditcard of rijbewijs. Maar ook betaal gegevens en creditcard nummers. Daarnaast kunnen hackers op afstand je camera of locatie gegevens bedienen en precies zien wat je uitspookt. Maar ze kunnen jouw telefoon ook gebruiken om zelf mee te bellen of te internetten. Dure buitenlandse nummer en betaalde diensten komen zo op jouw rekening te staan. Het is dus heel belangrijk om je telefoon goed te beveiligen en hackers buiten de deur te houden.

1. Telefoon wordt snel warm

Wanneer een mobiel intensief wordt gebruikt wordt deze warmer. Dit herken je misschien wel wanneer je hem oplaad of veel apps tegelijk gebruikt. Wordt je telefoon sneller warm zonder dat hier direct een aanleiding voor is, dan is het tijd om actie te ondernemen. Een gehackte telefoon kan namelijk ook warmer aanvoelen. Dit komt doordat de hacker jouw telefoon op afstand gebruikt voor van alles en nog wat.  

2. Vreemde apps op je telefoon

Wanneer je plotseling vreemde apps op je telefoon opmerkt die je er zelf niet op hebt gezet is het tijd om actie te ondernemen. Dit is een van de signalen dat je telefoon gehackt is. Deze apps hebben uiteraard niet de naam “hack-app” of “gegevens-jatter”. Vaak hebben ze namen die niet opvallen zoals ‘Systeem update service’. Je kan deze apps even google om te kijken of ze onbekend zijn of bekend staan als van een hacker.

Lees verder op de volgende pagina en ontdek hoe de batterij en data kan zien dat je telefoon gehackt is:

error: Content is protected