Wetenschap

7 Vreemde weetjes over slapen

slapen vrouw weetjes dromen

Er zijn genoeg redenen om s nachts wakker te liggen. Je hoofd zit misschien wel vol met gedachtes over wat je de volgende dag moet doen.

De loodgieter komt langs, je pakketje ligt nog op het postkantoor te wachten, de kinderen moeten naar de BSO, de rekening voor de zorgverzekering ligt op de mat en dan nog maar te zwijgen over de grote vraag wat we gaan eten.. Daarom hieronder 7 vreemde weetjes over slapen om die andere gedachtes even opzij te drukken.

1. Wereldrecord wakker blijven

Het wereldrecord wakker blijven staat op naam van de Amerikaan Randy Gardner. In 964 bleef hij maar liefst 11 dagen wakker! Verschillende mensen hebben geprobeerd dit record te verbreken maar moesten dit met de dood bekopen. Randy zette na dit record gelijk een ander record. Hij sliep namelijk 14 uur en 40 minuten na elkaar toen hij eindelijk mocht slapen.

2. Dodelijk

Wist je dat een tekort aan slaap je eerder fataal wordt dan een tekort aan voedsel? Een gezond mens kan gemiddeld 2 weken zonder eten. Wanneer je niet slaapt houd je dit gemiddeld maar 10 dagen vol voordat je je laatste adem uitblaast.

3. 50/50

Dolfijnen slapen nooit helemaal. De hersenen van een dolfijn slapen helft voor helft. Zo blijft het dier wakker genoeg of op tijd adem te halen.

Lees snel verder op de volgende pagina en ontdek de volgende 4 gekke weetjes.

error: Content is protected