Gezondheid Weetje

Steek in je zij tijdens het sporten? Hier komt het door

steek in je zij sporten

Wie heeft er geen ervaring mee? Een steek in je zij bij het sporten. Heel vervelend, want het beïnvloed je prestaties. Het gaat om pijnlijke steken vlak onder je ribbenkast en het kan zowel in je linker als je rechter zijde voorkomen. Maar waar komt die pijn vandaan? En ook niet onbelangrijk, wat kan je er tegen doen? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Wat is de oorzaak van steken in je zij bij het sporten?

Wie heeft er geen ervaring mee? Een steek in je zij bij het sporten. Heel vervelend, want het beïnvloedt je prestaties. Het gaat om pijnlijke steken vlak onder je ribbenkast en het kan zowel in je linker als je rechterzijde voorkomen. Maar waar komt die pijn vandaan? En ook niet onbelangrijk, wat kan je ertegen doen? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Of je wel of niet een steek krijgt tijdens het sporten heeft ook niet te maken met je conditie. Zowel beginners als fanatieke sporters kunnen een steek in hun zij krijgen. Interessant is ook dat jonge mensen er vaker last hebben dan ouderen.

Verschillende theorieën

Hoe en waarom een steek in zij ontstaat is nog niet helemaal zeker. Wetenschappers hebben wel een aantal theorieën waarvan er één het waarschijnlijkst is.

Je leest dit op de volgende pagina:

error: Content is protected