Cultuur

Kerstverlichting in de knoop? Deze tips gaan je helpen

kerstverlichting knoop

Het is elk jaar weer hetzelfde kerstliedje, die @#$&! kerstverlichting zit in de knoop. Het versieren van de kerstboom hoort een gezellige bezigheid te zijn. Maar door die onmogelijke knoop kerstlichtjes verandert het al snel in een stressvol klusje.

Geen paniek, er is een oplossing voor dit probleem. Je bent namelijk niet de enige die hiermee worstelt. Er zijn mensen die van het uit de knoop halen van kerstverlichting zelfs hun beroep hebben gemaakt! En zij weten als geen ander hoe je in no-time knooploze kerstlichtjes krijgt.

Zo haal je kerstverlichting uit de knoop

Helaas bestaat er geen magische kerstlichtjes truc die een knoop doet verdwijnen, je zal het echt zelf moeten doen. Het belangrijkste is om rustig te blijven. Als je gaat stressen en als een malle aan de lichtjes begint te trekken wordt het drama steeds groter. Dus bereid je voor op het klusje en neem de tijd. Zet een kop thee, zorg voor voldoende ruimte en zet een lekker muziekje op. Dit kan jij!

Leg de kersverlichting uitgespreid op de grond. Kijk waar de knopen zitten en hou de ontwarde delen apart. Begin nu aan de kant van de stekker en werk vanuit hier het hele lichtsnoer door. Voor lastige knopen kan je een potlood gebruiken om deze te ontwarren.

Lees verder op de volgende pagina voor de goude tip hoe je ervoor zorgt dat de kerstverlichting volgend jaar niet in de knoop zit:

error: Content is protected