Mysterie Weetje

Sokken monster? Hier blijven de verloren sokken in je wasmachine

verdwenen sokken wasmachine
Heb jij inmiddels ook zoveel enkele sokken in de kast liggen? Best irritant, zeker wanneer je veel verschillende kleuren en patronen hebt.

Maar waar blijven die sokken toch? Het lijkt wel of iedere keer wanneer je de was doet er weer een aantal verdwijnen. Bestaat er echt zoiets als een sokkenmonster dat in de wasmachine je sokken opeet?

Het mysterie van de verdwenen sokken

Nee, een echt sokkenmonster bestaat natuurlijk niet. Maar iets eet wel degelijk je sokken op. Het is namelijk de schuld van je wasmachine. Tussen de trommel en de rubberen rand zit een kleine kier. Deze hoort er bij de meeste wasmachines eigenlijk niet te zijn. De rubberen rand hoort hem namelijk netjes af te dichten. Maar wanneer je wasmachine ouders wordt slijt het rubber. Hierdoor kan er kleine opening ontstaan.

Tijdens het centrifugeren krijgt je sok de kans te ontsnappen. De was wordt met grote snelheid door de machine geslingerd om al het water uit de kleding te krijgen. Wanneer een sok langs de rubberen rand vliegt kan deze in de gleuf terecht komen. Ieder rondje wordt de sok verder tussen de rubberen rand geduwd, tot hij verdwijnt. Dag sok!

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected