Mysterie Weetje

Sokken monster? Hier blijven de verloren sokken in je wasmachine

Weg is weg?

Is die sok nu verdwenen naar een andere dimensie? Of wordt hij nu weggespoeld via het riool? Nee hoor, je sok is niet helemaal verdwenen. Maar terugkrijgen is ook een lastig verhaal. Wanneer een sok eenmaal tussen het rubber is gekomen is de kans heel klein dat je hem ooit nog terugziet. Je kan proberen of je nog een randje van de sok tussen het rubber ziet. Dan kan je kijken of je hem er met een beetje geluk nog tussenuit kan trekken.

De meeste sokken worden na een aantal wasbeurten verpulverd en lossen op door het water en zeep. De kleine stofdeeltjes worden vervolgens weggespoeld met het water. En dan is het toch echt, dag sok..

Bekijk de video hieronder om te zien hoe je wasmachine sokken opeet:

Zo voorkom je dat je sokken kwijtraken in de was

De oplossing voor dit probleem is eigenlijk heel simpel. Om te voorkomen dat je wasmachine je sokken op eet kan je een aantal dingen doen. Zorg er ten eerste voor dat je wasmachine en dan vooral het rubber van de deur, in topconditie blijft. Dit doe je door hem regelmatig schoon te maken en een middel te gebruiken wat de wasmachine beschermd tegen kalk, zoals deze.

Daarnaast is het slim om sokken en ander klein wasgoed, zoals pantys en ondergoed, in een wasnetje te wassen. Kost een paar euro en je bent van alle ellende verlost. Dit is een zakje waar je klein wasgoed in kan doen. Hier te koop voor maar een paar euro. Zo blijven je sokken lekker bij elkaar en kunnen ze niet worden opgegeten.

error: Content is protected