Weetje

Wat is het verschil tussen een elektrische oven en een heteluchtoven

verschil elektrische oven heteluchtoven?

Grote kans dat je of een elektrische oven of een heteluchtoven in de keuken hebt staan. Maar weet jij eigenlijk wat precies het verschil is tussen deze twee?

Het is heel handig te weten wat voor oven je zelf is huis hebt en hoe je deze het beste kan gebruiken. Dit zal je baksels naar een hoger niveau tillen. Of misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe oven. Dan is het goed om te weten welke oven het beste bij jou past. Lees snel verder en ontdek wat het verschil is tussen een elektrische oven en een heteluchtoven.

Alles wat je moet weten over de elektrische oven

Het grootste verschil tussen een elektrische oven en heteluchtoven is dat een elektrische oven wordt verwarmd door een verwarmingselement. Dit zit vaak aan de onderkant van de oven, maar er zijn ook elektrische ovens die zowel onder als boven een verwarmingselement hebben.

Nadelen elektrische oven:

Waar je bij een elektrische oven rekening mee moet houden is dat het wat langer kan duren voordat de oven op temperatuur is. Het halverwege aanpassen van de temperatuur neemt ook wat meer tijd in beslag. Daarnaast zal het in de oven niet overal even warm zijn. Er ontstaan zogenaamde ‘hot spots’. Leer je oven daarom goed kennen want iedere oven is anders. Wordt je pizza rechts achterin altijd net wat eerder bruin? Dan moet je hem misschien halverwege even een halve slag draaien.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected