Gezondheid

Dit is waarom wij eieren niet gekoeld bewaren en de VS wel

eieren gekoeld bewaren

De meeste mensen in ons land kijken er niet vreemd van op als ze in de supermarkt de eieren gewoon ergens op een plank in een van de gangpaden vinden. We zouden het eerder vreemd vinden als de eieren plotseling in de koeling zouden liggen.

Maar wat wel weer apart is, eenmaal thuis aangekomen met een tas vol boodschappen verdwijnen de eieren vaak alsnog in de koelkast.. Beetje vreemd als je er over na denkt. Want waarom hoeven eieren in de supermarkt niet gekoeld bewaard te worden maar doen we dat thuis wel?

Er is 1 land op de wereld waar de eieren altijd in de koeling in de winkels liggen, de VS. Het is voor veel Amerikanen dan ook een grote schok om voor het eerste eieren in een Europese supermarkt te kopen. Bang voor een besmetting met de salmonella bacterie slaan veel Amerikanen de Europese eitjes over.

Horen we eieren in de koelkast te bewaren?

Laten we bij het begin beginnen. Want als je een koelkast koopt krijg je er vaak zo’n handig eierbakje voor in de deur bij. Je zou dus denken dat eieren in de koelkast horen. Maar nee, dat is niet zo. Tenminste, de Europese eieren hoeven niet gekoeld bewaard te worden, de eieren in de VS wel!

Waarom dit is lees je op de volgende pagina:

error: Content is protected