Gezondheid

Wapen je tegen de wespenplaag met deze 7 natuurlijke middeltjes

wespen bestrijden

Augustus is dé wespenmaand in ons land. De rest van de zomer zie je ze ook wel vliegen maar in augustus komen deze insecten in grote getale tevoorschijn.

Dit komt doordat eind juli de wespennesten voltooit zijn en de wespen opzoek gaan naar voedsel. Maar wespen kunnen gemeen steken dus hier zijn 7 tips om op een natuurlijke manier wespen te bestrijden.

Vooral in de tuin en op terrassen bezorgen de wespen dan veel overlast. Erg vervelend wanneer je net met je gezin zit te barbecueën of met een ijsje op het terras zit. Wespen doodslaan is niet gewenst. De diertjes zijn namelijk erg nuttig en hebben een belangrijke rol in de natuur. Hou je liever op afstand zodat je er minder last van hebt. Zo bescherm je jezelf en je gezin op een natuurlijke manier tegen wespen.

1. Nep wespennest

Dit nep-wespennest weert wespen binnen een straal van 6 meter af. Het bootst namelijk een concurrerend wespennest na waardoor wespen liever niet in de buurt komen. Wespen zijn namelijk enorm territoriaal. Een soort vogelverschrikker voor wespen dus. Dit maakt het een natuurvriendelijke manier van wespenbestrijding. Er komen geen chemicaliën aan te pas en andere insecten en vogels in de tuin worden niet blootgesteld aan bestrijdingsmiddelen.

Lees verder op de volgende pagina en ontdek nog 6 natuurlijke manieren om wespen te bestrijden.

error: Content is protected