Gezondheid

Wapen je tegen de wespenplaag met deze 7 natuurlijke middeltjes

5. Azijn tegen wespen

De geur van azijn werkt hetzelfde als de keur van kruidnagel. Wespen moeten er niets van weten. Ze dus een schaaltje met azijn op tafel en je kan rustig van je barbecue genieten. Je kan er ook voor kiezen de azijn eerst nog wat te verwarmen. Op deze manier verspreid de geur zich sneller en verder. Door ook nog een paar druppels kruidnagelolie toe te voegen maak je het meest effectieve anti-wespen middel wat je maar kan maken.

wespen bestrijden

6. Wierook

Imkers gebruiken niet voor niets rook wanneer ze een bijenkorf willen oogsten. De rook zorgt ervoor dat bijen rustig binnen blijven. Net als bijen houden wespen niet van rook. Steek daarom een paar stokjes wierook aan op het terras. Houd dit natuurlijk wel goed in de gaten want met dit droge weer blijft een brandend wierookstokje gevaarlijk! De wierook verspreid naast rook ook nog een geur. Kies voor iets kruidigs en niet voor iets zoets. Zo hou je wespen op afstand.

7. Koper

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar ook koper houdt wespen weg. Je kunt bijvoorbeeld wat muntgeld op tafel leggen. Muntstukken van 10, 20 of 50 cent bevatten de meeste koper. Je kunt ook een koperen schaal of vaas neerzetten. Staat heel leuk en heeft nog een functie ook!

Let op: de tips zijn geen 100% garantie voor een zomer zonder wespen. Blijf dus goed opletten.

error: Content is protected