Dieren Weetje

Wat gebeurt er als je een spin opzuigt met de stofzuiger?

Heb jij wel eens de stofzuiger gepakt om een spin op te zuigen? Het is voor mensen met of zonder angst voor spinnen misschien de meest ‘prettige’ manier om een spin uit je huis te verwijderen.

Voor de spin lijkt ons dit sowieso geen leuke ervaring. Maar heb je je wel eens afgevraagd of die spin dit misschien wel overleeft? Want ben je inderdaad van die spin verlost zodra je hem opzuigt met de stofzuiger? Je wil toch ook niet dat hij weer vrolijk tevoorschijn komt gekropen wanneer je de stofzuiger leegt of de stofzuigerzak vervangt: “Hallo, ja, ben ik weer. Wil je dat nooit meer dan aub?!”

Wat gebeurt er met een spin in de stofzuiger?

Spinnenexpert Peter van Helsdingen van het EIS Kenniscentrum Insecten en van Naturalis krijgt deze vraag geregeld. In een interview met RTL nieuws vertelt hij:

“Het zijn heel taaie beesten hoor. (..) Ze komen er hoe dan ook weer uit.”

Een spin zal de achtbaan door je stofzuiger waarschijnlijk overleven. De gewone huisspin is bijna onverwoestbaar. Die kan tot wel 200 dagen zonder voedsel en water. Hooiwagen spinnen zijn wat kwetsbaarder. Die overleven niet lang in een volle stofzuiger en stikken in het stof. Maar de meeste spinnen weten gewoon de uitgang te vinden en kruipen rustig weer naar buiten.

De oplossing voor dit probleem lees je op de volgende pagina:

error: Content is protected