Cultuur

YES! Kunstenaar maakt prachtige levensechte tekeningen van 17 Disney prinsen.

Heb jij er ooit van gedroomd om een Disney prins in het echt te ontmoeten? Dan is dit je geluksdag! De 28-jarige Finse kunstenaar Jirka Vinse Jonatan Väätäinen laat ons een hele nieuwe kant van Disney zien. Zijn realistische kunstwerken gunnen ons een uniek beeld van de knappe mannen uit bekende Disney films. Zo zie je ze niet door Disneyland Parijs lopen. Van Aladdin tot Hercules, al je favoriete Disney mannen komen aan bod. Ben je benieuwd hoe jouw favoriete Disney prins er in real-life uit ziet?

1. Aladdin
Straatrat Aladdin kan zo model zijn. Deze shirtloze prins is een wens die uitkomt. De makers van de film namen Tom Cruise als voorbeeld voor het uiterlijk van deze Arabische Disney prins. Herken jij trekken van Tom in de real-life versie?

prins aladdin

2. Eugene Fitzherbert / Flynn Rider uit Tangled
Hij was de eerste man die Rapuzsel zag nadat ze jaren lang was opgesloten in een toren. Gelijk de jackpot dus! Wist je dat er een bijzonder proces aan het uiterlijk van Flynn vooraf is gegaan. De ontwerpers van de film hebben alle vrouwelijke medewerkers bij elkaar geroepen om deze knappe man te maken. Ze vroegen hen wat een man nodig heeft om onweerstaanbaar knap te. Het resultaat mag er zijn na deze hot-man-meeting.

disney tangled