Cultuur

Dit zit in de 4 zwaarst bewaakte kluizen ter wereld

Over de hele wereld bevinden zich een aantal kluizen waar je als gewone mens met geen mogelijkheid binnen komt. Hier liggen belangrijke documenten, enorme rijkdommen, wapens, medicijnen en geheimen waar bijna niemand vanaf weet. Het zal je verbazen waar deze kluizen zich bevinden en hoe deze zich wapenen tegen ongenode gasten. In dit artikel ontdek je de locatie, inhoud en beveiligingsmaatregelen van de 4 zwaarst bewaakte kluizen ter wereld.

1. Fort Knox

Fort Knox bevat één van de bekendste kluizen ter wereld. Gelegen in de Amerikaanse staat Kentucky bevindt zich een ondoordringbaar bouwwerk omringt door een legerbasis bemand door 30.000 soldaten. Weet je langs al deze soldaten te sluipen dan kom je aan bij 1,5 meter dikke muren gemaakt van versterkt staal. Om binnen te komen moet je 4 deuren passeren waarvan er 2 onderstroom staan. Overal zijn gewapende bewakers die wél de weg kennen in het fort. Vanbinnen is het namelijk letterlijk een doolhof.

Met een ‘beetje’ geluk kom je uit bij ‘The Daddy’; een kluisdeur van maar liefst 22 ton! Deze deur is vergrendeld met een code die niemand helemaal weet. Niemand?! Nee, niemand. Een aantal medewerkers van Fort Knox weten een stukje van de code maar niemand kent dus de complete combinatie. Weet je dit allemaal te doorstaan en die kluis eindelijk open te krijgen dan zal de moed je bij het zien van de kluis echt in de schoenen zakken. Deze bestaat namelijk uit allemaal kleine kluisjes!! Nooooooo!

Wat wordt hier in hemelsnaam bewaard wat zo veel bewaking nodig heeft? Nou, goud! En niet weinig ook. Er ligt naar schatting 5000 ton aan goudstaven in de kluis. Dat is 5 miljoen kilo goud! Wat neerkomt op 174.500.000.000 euro.. Ja, spreek dat maar eens uit.

Op de volgende pagina’s ontdek je de volgende 3 kluizen. Hier zit geen goud in maar iets heel anders..