Eeuwige discussie Gezondheid

Je neus snuiten of ophalen, wat is gezonder?

neus snuiten of ophalen

Een hardnekkige verkoudheid heb je zo te pakken. Voor je het weet ben je omringt met tissues, sinaasappelsap en neusspray. Geen medicijn lijkt te werken en het snot is niet te stoppen! Maar wat is er nu beter? Je neus snuiten of ophalen?

Het is een eeuwige discussie waarbij de mensheid voor altijd in 2 groepen lijkt te zijn verdeeld. Tot nu! Want het antwoord vind je hier. Het is namelijk niet een kwestie van voorkeur maar de één is werkelijk gezonder dan de ander.

Je neus produceert altijd een beetje vocht om te voorkomen dat je stofdeeltjes en schadelijke bacteriën inademt. Dit vocht wordt via je keel naar je maag gebracht waar de bacteriën en het stof worden afgebroken. Het is niet een heel smakelijk verhaal, maar je slikt op een dag al snel een halve liter snot in..

neus snuiten of ophalen

De natuurlijke richting die je snot in je lichaam opgaat is dus naar binnen. Artsen adviseren daarom altijd dat het beter is je neus op te halen dan te snuiten. Wanneer je je neus snuit loop je namelijk ook het risico dat je het snot plus de bacteriën in je holtes blaast. Zo kunnen ontstekingen ontstaan en ben je nog veel verder van huis.

Je neus ophalen wordt helaas als minder gepast gezien dan je neus snuiten. Het geluid wat sommige hierbij produceren is namelijk niet heel smakelijk. Maar wanneer je weer eens een vieze blik of draaiende ogen ziet wanneer je je neus ophaalt kan je wel eindelijk de discussie winnen! Hoera!

Verder lezen: Dit gebeurt er met je lichaam wanneer het buiten kouder wordt

error: Content is protected