Cultuur

Hier komt alle post voor Sinterklaas uiteindelijk terecht

brief aan sinterklaas post

Je kan een brief, tekening of verlanglijstje voor Sinterklaas in je schoen doen, dan neemt hij hem mee als hij langs komt. Maar wist je dat je de Sint ook per post kan bereiken.

Als je een brief aan Sinterklaas schrijft hoef je zijn precieze adres niet eens te weten. Zolang er maar ‘aan Sinterklaas’ of ‘voor de Sint’ op de envelop staat bezorgt PostNL de brief voor je. Natuurlijk wel even een postzegel erop plakken. (Maar mocht je die vergeten dan bezorgt PostNL brieven voor de Sint kosteloos, lief hè)

De Sinterklaashof

Alle brieven voor de Sint komen uiteindelijk op hetzelfde adres terecht. PostNL bezorgt de brieven al sinds 1985 bij kinderboerderij Weverkeshof in het Brabantse Nuenen. In de decemberperiode wordt de hof tijdelijk omgetoverd tot Sinterklaashof.

Hier zijn ruim 60 schrijfpieten druk met het lezen van alle verlanglijstjes, tekeningen en brieven aan Sinterklaas. Als er in de brief een extra postzegel en een retouraders zit schrijven ze zelfs een brief terug! In 99% van de brieven zit een extra postzegel dus de schrijfpieten hebben het druk!

post sinterklaas brief

Opvallende post voor Sinterklaas

De brieven komen uit de hele wereld, vertelt Paul Koppelman van de Sinterklaashof aan het AD.

“Van Brunei tot de Verenigde Staten, tot brieven met wortels in de envelop uit Taiwan. Bedoeld voor het paard van Sinterklaas.”

Hoeveel brieven ieder jaar aan de Sint worden geschreven is niet bekend, het zijn er in ieder geval duizenden. Tussen de intocht en pakjesavond kan je de Sinterklaashof bezoeken en daar onder andere de slaapkamer van Sinterklaas bewonderen.

Nu is het wachten op de mogelijkheid om Sinterklaas te kunnen mailen of misschien ooit zelfs whatsappen.

Verder lezen: Waarom hebben suikerkikkers een badpak aan?

Volg jij Curious Case al op Facebook? Doen, is leuk! Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste weetjes.

error: Content is protected