Dieren

9 Super schattige kruisingen van dieren die je gezien wil hebben

Wist je dat verschillende diersoorten samen kleintjes kunnen krijgen. Hierdoor ontstaan kruisingen die ook wel hybride of bastaard worden genoemd.  Meestal ontstaat een hybride dier door de mens, maar soms komen twee verschillende soorten elkaar ook in de natuur tegen.

De kruisingen van verschillende dieren krijgen vaak een naam die bestaat uit het eerste deel van de vrouwtjes soort en het tweede deel van de mannetjes soort. Zo is een zonkey dus een kruising van een mannetjes zebra en een vrouwtjes ezel. En een ezebra een kruising van een mannetjes ezel en een vrouwtjes zebra. Snappen we het nog? Deze regel wordt alleen weinig toegepast omdat een zonkey gewoon leuker klinkt dan een ezebra. De leukste samenvoeging wordt daarom meestal gebruikt in beide gevallen.

1. Zonkey

kruisingen dieren

Onlangs werd er een zonkey geboren in een wildreservaat in Kenia. Dit is een kruising tussen een zebra en een ezel. De zebra was ontsnapt uit het Tsavo East National Park en was dikke vrienden geworden met het vee van de lokale bevolking. Toen dit bekend werd bij natuur specialisten werd de zebra naar het Chyulu National Park. Hier kon ze veilig verder leven. Maar enkele dagen later bleek ze een veulentje te hebben gekregen. En die zag er toch net een beetje anders uit dan de gemiddelde zebra. De vader bleek een ezel!

Op de volgende pagina ontdek je nog veel meer bijzondere kruisingen van dieren:

error: Content is protected