Eeuwige discussie

Aan welke kant besmeer je een cracker?

Zelf ben ik er dol op: crackers en knäckebröd! Het is een heerlijk ontbijtje met avocado of gewoon met aardbeienjam. Maar toen ik laats vrolijk mijn sesam cracker aan het besmeren was kreeg ik een paar gekke blikken van mijn collega’s. “Waarom besmeer jij de onderkant van je cracker”. Huh? Onderkant? Ik was er niet van op de hoogte dat het schijnbaar super raar is wanneer je de platte kant van de cracker besmeert in plaats van de kant met de gaatjes.

Jawel, de mensheid is wederom verdeeld in twee groepen. Team platte kant en team gaatjes kant. Maar wie heeft er gelijk? OK, even de meest gebruikte argumenten op een rijtje voor beide teams.

Gaten kant:

De afbeelding op verpakking laat toch duidelijk zien dat de gaten kant de bovenkant is. Daarnaast worden ze met de platte kant naar beneden gebakken dus hoe kom je erbij dat dit de bovenkant is?! Wanneer je de cracker omdraait vallen ook nog eens alle zaden en pitten eraf..

Platte kant:

Je kan toch veel beter een plat oppervlak beleggen dan een maanlandschap? Veel praktischer! Bovendien proef je de sesam veel beter wanneer deze aan de onderkant zit en dus direct je tong raakt. Trouwens, ken je die dubbele crackers van Wasa? Dan zit het beleg op de platte kant.

Wat zegt de expert?

Een woordvoerder van Wasa heeft ooit in een interview met het NRC laten weten dat zij de bolle kant van de crackers op de afbeeldingen beleggen omdat dit er smakelijker uit ziet. De reden dat ze de dubbele crackers aan de platte kant besmeren is dat het hier beter op blijft zitten en zo de aantrekkelijkere andere kant met noten en zaden zichtbaar is. Ik als fanatiek lid van team platte kant lees hierin toch echt een kleine voorkeur voor de platte kant 😉

Om een lang verhaal kort te maken: laat vooral iedereen lekker zelf beslissing welke kant hun voorkeur heeft (pun intended). Welke kant kies jij? Vergeet het niet te delen via de socials.