Waarom je een geopend conservenblik nooit in de koelkast mag bewaren |
Gezondheid Weetje

Waarom je een geopend conservenblik nooit in de koelkast mag bewaren

Iedereen gebruik wel eens groente, bonen, saus of fruit uit blik. Lekker en gemakkelijk. Maar wat doe jij als je een restje kokosmelk, ananas, mails of tomatenpuree overhebt? Zet je dit open conservenblik in de koelkast? Niet doen!

geopend conservenblik bewaren

Waarom je een geopend conversenblik niet in de koelkast moet bewaren

Je eerste gedachte is nu misschien dat dit te maken heeft met de smaak of de houdbaarheid van het voedsel in blik. Maar dit is niet het grootste gevaar. Het is namelijk niet goed voor je gezondheid om voedsel in een geopend blik te bewaren.

Blik vergiftiging

Het gaat hier om blikvergiftiging. Wanneer je een geopend conservenblik in de koelkast bewaar en vervolgens de inhoud weer gebruikt om iets lekkers van de koken loop je risico om ziet te worden. Dit komt door een combinatie van factoren

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected