Dieren Weetje

Wat gebeurt er als je een spin opzuigt met de stofzuiger?

Ok, wat moet je dan doen?

Een spin opzuigen met de stofzuiger betekent dus niet ‘weg is weg’. Dus wat moet je dan doen? Nou, spinnen zijn super nuttige beestjes. Het is dus zonde om ze dood te maken. Je kan in ons land een spin prima in je huis laten wonen. Hij zal je niet aanvallen, bijten of ’s nachts in je mond kruipen, beloofd! Zie het als een soort nuttige huisgenoot die alle fruitvliegjes en muggen voor je vangt. Geef hem een naam en laat hem lekker in een hoek van de kamer zijn ding doen. “Welkom Eddy”

Het is best een compliment als een spin jouw huis uitkiest om in te wonen. Dit betekent namelijk dat jouw huis een gezonde omgeving is. Goede luchtvochtigheid, goede temperatuur, voldoende daglicht, veel zuurstof. Lekker bezig!

Ja dàg, wat is dat nou voor oplossing?

Word je echt helemaal niet goed van het idee een spin als huisgenoot te hebben? Geen probleem. Vang hem dan met een glas en een kartonnetje. Zo kan je hem buiten vrijlaten. Misschien zoeken de buren nog een gezellige huisspin?

Vergeet dit artikel niet te delen via de socials en volg Curious Case ook gelijk op Facebook! Vinden wij leuk en zo mis jij nooit meer onze weetjes.

error: Content is protected