Gezondheid

Wapen je tegen de wespenplaag met deze 7 natuurlijke middeltjes

2. Nepenthes plant

Deze bekerplant is een vleesetende plant. Wespen, vliegen en muggen worden aangetrokken door de geur die van de bekers komt. Wanneer de insecten de beker in kruipen komen ze er nooit meer uit. De plant gebruikt de insecten als voeding. Dit is een perfecte biologische wespen en ongediertebestrijding . Hang de plant op een plek waar je veel last hebt van wespen zoals op het terras of onder de parasol. De plant hoeft niet in de zon te hangen maar heeft wel veel licht en water nodig. Vergeet de Nepenthes plant aan het eind van de zomer niet naar binnen te brengen. Ze kunnen namelijk erg slecht tegen kouder weer.

wespen bestrijden natuurlijk zonder gif

3. Koffiepoeder

De meeste mensen houden wel van een goede kop koffie op zijn tijd. De geur van versgemalen koffie staat bij veel mensen in het lijstje lekkerste geuren. De geur van koffie wordt een stuk minder aantrekkelijk wanneer je gemalen koffie verbrand, en wespen denken daar ook zo over.

Doe wat fijngemalen koffie in een hittebestendig bakje of beker. Steek de koffie vervolgens aan. Dit ruikt echt heel onprettig maar houd wespen daarom goed op afstand. Helaas wordt je zelf ook niet vrolijk van de lucht dus dit is misschien niet de beste oplossing als je zelf graag zonder gasmasker op het terras zit.

4. Kruidnagel(olie)

Wil je zelf liever niet te lang in de verbrandde koffiegeur zitten dan is deze tip iets voor jou. In tegenstelling tot wespen vinden mensen de geur van kruidnagel niet vervelend. Plaats een aantal kruidnagels in een schaaltje met water en zet dit bijvoorbeeld op de tafel op het terras. Als je geen kruidnagels hebt kan je ook een paar druppels kruidnagelolie in het water doen. Deze geur houdt wespen heel effectief op afstand.

Lees verder op de volgende pagina voor nog meer handige tips om wespen te bestrijden.

error: Content is protected